Šojgu zuří. Dostal zprávu, která může zásadně ovlivnit průběh války

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu byl v úterý na inspekci zbrojařských závodů ve městě Jekatěrinburg na Urale. Během ní oznámil, že Rusko zdvojnásobilo výrobu raket pro systémy protivzdušné obrany, informovala agentura Reuters. "Zvýšila se výroba odpalovacích zařízení pro systémy protivzdušné obrany S-300 a Bus. Do provozu by měly být uvedeny ještě letos," cituje agentura Šujgua.

Během inspekce se ale ostře pustil do generálního ředitele podniku Olega Emeljanova, uvádí tisková služba vojenského oddělení ministerstva. Vytýkal mu zpoždění výroby jednoho ze slibných dělostřeleckých systémů. Kterých přesně, to už ministerstvo neuvedlo. 

[chooze:article;value:537676]

​"Poslouchejte, chlapi, přestaňte tu dovádět. V roce 2022 jsme se tím zabývali, tyto stroje jsme měli mít v provozu v roce 2023, ale s vámi je všechno pomalé," káral vedení závodu Šojgu.

Zdůraznil, že prezident Vladimir Putin nařídil zvýšit výrobu samohybných děl. Dodal, že opravy, stejně jako nová děla Msta, postupují podle plánu, ale "musíme je posílit jinými systémy". Šojgu nařídil, že do týdne musí mít na stole zprávu o tom, jak jsou pokyny šéfa Kremlu plněny. 

Ruský systém protivzdušné obrany před několika dny ukázal slabiny, když nedokázal reagovat na ukrajinské drony. Jejich útoky měly poškodit ropnou rafinérii v Tuapse na pobřeží Černého moře. Svědci tehdy pro web Jugopolis tvrdili, že viděli na obloze krátce před požárem letět drony. Rafinérie je jedna z největších v Rusku a jediná na pobřeží Černého moře. 

Zoufalí Rusové hledají pomoc, kde se dá. Šojgu si s Kimem dali schůzku v KLDR (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.