Úlovky aneb soutěž u Iri


Iri z blogu Můj dům, můj squat měla dobrý nápad. Dokonce výborný. Uspořádala kreativní soutěž "Zahrajte si na interiérové stylistky". Ha, to mě baví. Baví, ale stejně jsem to odkládala, prokrastinace je mé druhé jméno. A protože jsem včera musela letět do Prahy, ráda jsem odložila balení, které mě opravdu nebaví, a na poslední chvíli se jala fotit.

Ale ono to teda není jen tak. Co by jako na té fotce mělo být? Jsem se rozhlédla a napadlo mě to: "ÚLOVKY". Protože lovení, to mě teda taky baví moc. Koupit si něco hezkého je jistě potěšující, ale "ulovit" nějaký bezva kousek, to je úplně jiná třída. Všechny mé poklady tady zachycené jsou totiž z blešáků, aukcí, akcí, výprodejů a tak.

Nejlevnější - dřevěná miska na ovoce za 50 centů z blešáku v belgickém Oostende.

Nejpřekvapivější - 40% sleva na Eamesovic ptáka, která po mé objednávce záhadně z eshopu zmizela. Že by se tenkrát (před 4 lety) jen někdo upsal při vkládání? Nevím, ale poslali ho:)

Mým mužem nejméně oblíbená - "zlatá" lampička z Aukra za celých 29 korun českých, doplněná stínidlem Garland od Torda Boontje (Habitat).

Nejvíc "jako" - závěsné svítidlo jako od Toma Dixona - ve skutečnosti obyč svítidlo z holandského hobby/ bau marktu jménem Praxis.

Nejprůhlednější - skleněný poklop/kupole s podstavcem - holandský obchod s všemožným zbožím pro bydlení vhodným (často kýčovitým) - Leen Bakker.

Nejvíc k neuvěření - Egg chair - dánský online aukční dům Lauritz - jo, pořád tomu ještě nemůžu věřit:)

Nejrychleji rostoucí - Ficus lyrata - Ikea - akorát loni na podzim byla v akci za 5 ojro evropských a byla o 30 čísel menší.

Nejspontánnější - dřevěné krabice s měděnými úchytkami a obří dóza (pod stolem), která pořád ještě voní po heřmánku - při jednom sobotním výjezdu směr blešák jsme zjistili, že hned ve vedlejší ulici ruší lékárnu v retro stylu a bazarovým způsobem vyprodávají vybavení - na blešák jsme ten den nedojeli.

Nejvíc art - fotografie technikou vícenásobné expozice od Christoffera Relandera ze série We Are Nature, pořízeno na Fab za třetinovou cenu a HLAVNĚ bez nutnosti navštívit celní úřad:)

Nejvtipnější - peří - resp. zjištění, že mi popraskaly švy u péřového polštáře, no, aspoň se vysvětlilo, kde se to péří všude poletující pořád bere:)

Nejnovější - objev, že mnou vytoužený Kinfolk magazín prodává i Amazon (chtěla jsem si ho předplatit, ale opravdu se mi nechtělo dát navíc 40 eur ročně za poštovné z Émeriky)

Tak doufám, že tu tentokrát v Praze taky v bazarech něco ulovím:)



 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://www.designinwhite.eu/) zde.