V pražských Stodůlkách vybuchly tlakové lahve. Popáleného muže odvezl vrtulník

[chooze:gallery;value:33730]

Požár zachvátil po výbuchu několika tlakových lahví stavební buňky ve středu před čtvrtou hodinou odpoledne. Do ulice V Hájčí ve Stodůlkách ​dorazili hasiči krátce poté a požár rychle uhasili. 

"Vyšetřovatel nyní zjišťuje rozsah škod. Hořely tlakové lahve ve stavební buňce a rychle jsme to uhasili. Jednu zraněnou osobu odvezli leteckou záchrannou službou," řekl TN.cz mluvčí hasičů Martin Kavka. Na místě byl v té době 45letý muž, kterého ošetřili záchranáři. Výbuch podle nich neměl způsobit žádné větší škody na majetku v přilehlém průmyslovém areálu. 

[chooze:article;value:523538]

"Máme v péči muže okolo 45 let, který utrpěl popáleniny na zhruba dvaceti procentech těla. Prioritou bylo zbavit jej bolesti, zklidnit ho, ošetřit poranění a zajistit. Následně bude při vědomí letecky transportován na kliniku popálenin," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Hasiči zasahovali na místě zhruba hodinu, aby zajistili bezpečné okolí po výbuchu. "Zásah by byl jinak daleko rychlejší, ale museli jsme ty tlakové lahve ochlazovat kvůli bezpečnosti a kontrolovali jsme je termokamerou," doplnil Kavka. 

Příčinu výbuchu nyní vyšetřují policisté. Podle policejního mluvčího Jana Rybanského nehodu způsobilo špatné natlakování lahví, které byly určené pro potápění. "Podle prvotních zjištění mělo dojít k plnění tlakových nádob na potápění, které vybuchly, a začalo hořet. Na místě jsou ale stále policisté a vyšetřovatelé z řad hasičů, kteří zjišťují přesné okolnosti nehody," dodal. 

V Praze prasklo plynové potrubí. Hasiči museli zavřít křižovatku (8/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.