Vážné nehody na jižní Moravě. Jeden člověk zemřel, další se zranili

"Vyprošťujeme u dopravní nehody dodávky a nákladního automobilu v obci Dolní Bojanovice. Komunikace je v místě neprůjezdná," informovali ve čtvrtek odpoledne hasiči na sociální síti X. "Na místě zasahuje jednotka z CHS Hodonín. Vyprostili jsme tři osoby," dodali později.

Podle policistů šlo spíše o mikrobus než dodávku. "Nehoda mikrobusu s nákladním automobilem se stala na nefrekventované silnici, nevznikají proto komplikace," sdělil TN.cz policejní mluvčí Bohumil Malášek. "Příčinu vyšetřujeme, pravděpodobně ale řidič mikrobusu nedal přednost," uvedl.

[chooze:article;value:562797]

"Na místo jsme vyslali šest prostředků. Dvě lékařské posádky, tři bez lékaře a jednu velkokapacitní sanitku," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Dvořáček. Po nehodě je zraněných pět lidí.

"Dva těžce zraněné jsme transportovali do Fakultní nemocnice Brno-Bohunice, jednoho středně těžce zraněného na úrazové středisko. Dva lehce zraněné jsme přepravili na chirurgii v hodonínské nemocnici," doplnil Dvořáček.

Smrtelná nehoda na Znojemsku 

K další vážné nehodě vyjely jihomoravské záchranné složky do Vémyslic na Znojemsku. V podvečer se tam srazilo osobní auto s nákladním. O nehodě na síti X opět informovali jihomoravští hasiči.

"Ze zatím nezjištěných příčin přejel nákladní vůz do protisměru, kde se srazil s osobním autem. Řidič osobního automobilu ročník 1955 bohužel na místě zemřel. Komunikace je uzavřená, místo lze ale snadno objet po okolních komunikacích," sdělil TN.cz Malášek.

"Na místo jsme vyslali jednu posádku s lékařem a jednu posádku bez lékaře. Starší muž utrpěl kritická zranění a byl resuscitován. Bohužel přes veškerou snahu našich zdravotníků se nepodařilo jeho životní funkce obnovit," sdělil pak k nehodě mluvčí záchranářů Dvořáček. "Ošetřili jsme také druhého muže, který byl po vyšetření a ošetření transportován do nemocnice v Ivančicích se středně těžkými zraněními," dodal. 

[chooze:article;value:563171]

Na Svitavsku zasahovaly všechny složky IZS

Zásah si vyžádala i riskantní zábava čtyř mladistvých na Svitavsku. "Nedaleko obce Vendolí došlo po osmnácté hodině k nehodě pravděpodobně po domácku vyrobeného traktoru," sdělila mluvčí pardubické policie Dita Holečková.

"Při jízdě z kopce se stroj převrátil a všichni čtyři cestující utrpěli zranění. Dva museli být transportováni do nemocnice vrtulníkem, jeden sanitkou a jeden byl ošetřen na místě," dodala. Jak se nehoda udála, se vyšetřuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.