Vláda zvýšila bezpečnostní opatření. Kvůli mistrovství světa i situaci ve světě

Vláda oznámila preventivní zvýšení bezpečnostních opatření. "Přestože v tuto chvíli neexistují informace o přímém ohrožení Česka, preventivní opatření nesmíme s ohledem na bezpečnostní situaci ve světě a doporučení odborníků podcenit. Reagujeme i na to, že v příštích měsících se u nás uskuteční několik akcí masového charakteru,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

​Mluvčí ministerstva vnitra Adam Rözler sdělil, že více policistů můžeme očekávat u vybraných sportovních a společenských akcích, ale i před budovami některých institucí nebo ambasád.

[chooze:article;value:553344]

"Pro nás to znamená, že budeme u vybraných objektů a na vytipovaných akcích ve zvýšené míře sloužit s dlouhými zbraněmi a balistickou ochranou," uvedla policie na síti X.

Mluvčí Rözler dále uvedl, že dojde k intenzivnějším silničním kontrolám i posílení pyrotechnických hlídek v Praze a Ostravě. "Bezpečnostní složky budou také věnovat zvýšenou pozornost radikalizaci v online prostředí a na sociálních sítích," doplnil mluvčí. Opatření potrvají od 30. dubna do 30. září.

Nejbližší velkou událostí, na kterou se Česká republika chystá, je květnové mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a v Ostravě, které navštíví statisíce diváků.

Téma bezpečnosti bude rezonovat volbami do europarlamentu, předvídá politolog politolog Tomáš Weiss:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.