Zdrcený Jan Hrušínský o Postlerové: Viděl jsem ji krátce před smrtí

[chooze:gallery;value:35788]

​"O ztrátě Simony Postlerové se mi velmi těžce mluví, sešli jsme se jen krátce před jejím úmrtím a je mi to moc líto. Přišla si pro text, protože u nás měla od září alternovat roli tety Kateřiny v Saturninovi," vzpomíná pro TN.cz zdrcený principál Divadla Na Jezerce Jan Hušínský.

"Ona byla velice optimistická a veselá. Roli dokonce znala zpaměti, ještě než si ji vyzvedla. Dodnes si nedovedu vysvětlit, co se jí stalo. Znali jsme se asi 30 let," upřesňuje Hrušínský.

[chooze:article;value:554132]

​"Poprvé jsme se viděli krátce před revolucí někdy v roce 1988 nebo 1989. Já jsem tehdy působil v Realistickém divadle a později jsme spolu několikrát točili třeba Arrowsmith nebo snímek Paní Piperová zasahuje," dodává principál Divadla Na Jezerce.

Se zármutkem vzpomíná také herec Jan Přeučil. "Velice mě zasáhlo, že Simonka odešla. Byla velice osobitou a svéráznou herečkou. Obdivoval jsem její energické a razantní hraní. Velice dobře jsem znal i jejího tatínka Alexandra Postlera, tedy Lexu. S ním jsem sedm let studoval na Divadelní fakultě AMU u profesora Radovana Lukavského," zavzpomínal pro TN.cz Přeučil.  

Zemřela herečka Simona Postlerová. Bezvládnou ji našli v bytě (5/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.