Ženu vyhodili z letadla. Podle posádky chodila příliš často na záchod

Posádka kanadské letecké společnosti WestJet si ještě před odletem z Mexika všimla pasažérky, která opakovaně chodila na toaletu. Vyzvali ji proto, aby letadlo opustila, píše portál Global News.

"Právě mě vyhodili z letu společnosti WestJet z Mexika, protože jsem před odletem byla několikrát na záchodě. Nezajistili mi hotel ani náhradní let. Měla jsem léky a byla jsem v pořádku," napsala rozhořčená novinářka a spisovatelka v příspěvku na sociální síti X.  

"Ve spěchu jsem tam nechala peněženku a oni mi odmítli zaplatit 20 minut vzdálený hotel," rozčilovala se Joanna. Když si šla otřesená cestující vyzvednout své kufry, dostala se do konfliktu s jedním ze zaměstnanců společnosti. Hádku si začala natáčet. "Řekl mi, že pokud to video nesmažu, nedovolí mi nastoupit na zítřejší let," informovala o jednání společnosti.

[chooze:article;value:540975]

Joanna sice následně potvrdila, že v letadle měla zažívací problémy, jednání zaměstnanců aerolinky ale nechápala. "Zkontrolujte si, zda se ve vaší destinaci objevují střevní paraziti. Užívejte probiotika. Pokud je k vám personál hrubý, obraťte se na pomoc k někomu jinému," neskrývala spisovatelka své pocity.

Zatímco od některých svých sledujících se Joanna dočkala podpory, většina lidí ji označila za nezodpovědnou a postavila se na stranu letecké společnosti. "Nevím, proč čekáte, že s vámi budeme soucítit. Neměla jste vůbec na palubu letadla nastoupit. Jste jen jeden pasažér a ohrozila jste ostatní cestující a celou posádku," vzkázal Joanně jeden ze sledujících.

Podle webu Daily Hive se aerolinka WestJet spisovatelce za vzniklou situaci omluvila. Letecká společnost ale zároveň zdůraznila, že na prvním místě je pro ni bezpečné a zdravé prostředí pro všechny pasažéry i členy posádky. "Pokud shledáme nějakého pasažéra nezpůsobilého k cestování, musí naše posádka ve jménu bezpečnosti učinit obtížná rozhodnutí," stálo v prohlášení. 

Nejen zavazadla. Aerolinky plánují vážit i cestující (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.