Ostrá slova Ruska o Polsku: Stačí 10 minut a přestane existovat

V pořadu ruského propagandisty Vladimira Solovjova mluvil politolog Konstantin Sivkov o potencionálním konfliktu Ruska a Polska. Podle něj by díky síle Kremlu stačilo Rusku maximálně 15 minut na to, aby zemi zničilo.

"Přestanou existovat během 10 až 15 minut," řekl Sivkov. Za takovou dobu by se jim prý podařilo zničit nejen celé území Polska, ale i tamní obyvatele a jazyk. Jeho slova citoval deník Polsat News.

[chooze:article;value:558350]

​​Evropa si podle politologa není hrozby vůbec vědoma. "Evropané to musí pochopit. Vyzval bych je, aby přemýšleli o tom, co aktuálně dělají," dodal. Už vloni se nechal slyšet, že Varšava je už dlouho ruským městem a moskevské jednotky by měly zorganizovat pochod na Evropu.

Polský premiér v polovině května oznámil, že Polsko plánuje zvýšit bezpečnost na východní hranici, kde sousedí s Ukrajinou, Běloruskem a z malé části i s Litvou. V plánu je i výstavba opevnění. Deník Gazeta Wyborzca dodává, že se země chce zapojit i do budování společného evropského obranného protivzdušného systému.

Rusko straší prázdnými slovy, říká expert. Na Ukrajině si chystá půdu pro jednání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.