První verdikt v případu kameramanky zastřelené Baldwinem: Přes rok vězení

[chooze:gallery;value:30048]

"Byla jste zbrojířkou, která stála mezi bezpečnou zbraní a zbraní, která mohla někoho zabít. Vy sama jste proměnila bezpečnou zbraň ve smrtící zbraň. Nebýt vás, paní Hutchinsová by žila, manžel by měl svou partnerku a malý chlapec svou matku," řekla v pondělí podle agentury AP soudkyně Mary Marlowe Sommerová při vynesení rozsudku.  

"Prosím vás, nedávejte mi delší trest," řekla u soudu Gutierrezová. "Porota mě shledala vinnou za tuto tragédii, to ze mě ale nedělá zrůdu, ale člověka," dodala.

[chooze:article;value:545167]

Gutierrezovou-Reedovou porota odsoudila už v březnu, trest teď jen potvrdila. Měsíc z něj si už odpykala v okresní věznici na předměstí Santa Fe v Novém Mexiku, upozornil portál CNN.

Soud s Alecem Baldwinem proběhne 10. července. Herec, který ze zbraně vystřelil, si v lednu vyslechl obvinění z neúmyslného zabití. Hercovo tvrzení, že spoušť nestiskl, a že zbraň vystřelila samovolně, vyvrátila nezávislá expertiza. Podle té zbraň nemohla vystřelit, aniž by herec stiskl spoušť. Podle agentury AP hrozí Baldwinovi 18 měsíců za mřížemi a pokuta. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.