Tenisový svaz se mimořádně sejde. Může odvolat Kaderku

Hlavní témata pondělní schůze vedení Českého tenisového svazu v sídle na pražské Štvanici jsou dvě. Zaprvé se bude řešit vrácení části dotace, kterou svaz dostal v roce 2021 od Národní sportovní agentury. Výše vrácené části dotace je zhruba 30 milionů korun. Zneužití poskytnutých finančních prostředků zjistila nejen kontrola pracovníků sportovní agentury, ale také policie.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu zahájili před několika týdny stíhání pěti firem a pěti lidí. Mezi obviněnými je právě šéf tenisového svazu Ivo Kaderka. Obvodní soud pro Prahu 7 ho poslal do vazby spolu s dalším vysokým funkcionářem Vojtěchem Fléglem.

[chooze:article;value:545431]

Pětice obviněných, mezi nimiž je třeba i bývalý tenista a trenér Daniel Vacek, měla podle policie zneužívat dotace, které byly určené na pořádání tenisových turnajů. Kaderku ve vedení svazu dočasně nahradil Jan Stočes. A právě setrvání Iva Kaderky ve funkci prezidenta svazu bude další bod, o kterém má v pondělí vedení jednat.

Nového prezidenta si zvolí mimořádná valná hromada Českého tenisového svazu za necelého čtvrt roku 7. června, což je nejzazší termín. Valná hromada musí být totiž svolána nejpozději do tří měsíců a nejdříve 30 dnů po návrhu výkonného výboru. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.