Třetí světová začala, tvrdí politička. Zastavit jde už jen jedním způsobem

Ukrajinská poslankyně Ivanna Klympušová-Cincadzeová tvrdí, že třetí světová válka už začala. Pro britský deník The Sun řekla, že naděje Západu na jednání o míru s Ruskem jsou naivní. "Impérium Putina musí být sraženo na kolena. Aby Ukrajina mohla Putina porazit, musí být Rusko oslabené, izolované a vyhoštěné," upozornila poslankyně.

Varovala, že jakékoli mírové rozhovory povedou pouze k jedinému – šéf Kremlu bude požadovat, že si části Ukrajiny nechá pro sebe. "Pro Putina každé vyjednávání znamená: dej mi pozemek. Nevrátí to. Jakákoli mírová dohoda má jen potvrdit, že Ukrajinci neexistují. Jde mu o ovládnutí naší země násilím a překreslením hranic," dodala Klympušová-Cincadzeová. "Jsem přesvědčena, že třetí světová válka už probíhá. Je třeba udělat něco zásadního, včera bylo pozdě," poznamenala. 

[chooze:article;value:546092]

"Nelze očekávat, že Putin dodrží některý ze slibů, ke kterým se zaváže," sdělila dále. Jediným východiskem je podle jejího názoru rozbití ruského impéria. Domnívá se ale, že Západ a státy NATO se obávají, jak by Rusko po rozpadu vypadalo.

"Pokud mluvíme o skutečném vítězství, pokud mluvíme o svobodném světě, ne o exkluzivním ukrajinském vítězství, ano, dobře, můžeme přestat existovat," řekla poslankyně. "To ale nezachrání svět, neukončí to chuť Ruska dál se rozpínat," upozornila Ivanna Klympušová-Cincadzeová.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij nedávno řekl, že ruská hlava státu chce pokračovat ve vojenské operaci nejen na Ukrajině, ale i mimo ni, napsal portál Politics Comments. Zelenskyj zmínil Litvu, Lotyšsko, Estonsko a Moldavsko.

Rusko tento víkend volí nového prezidenta, podle CNN se ale všeobecně očekává, že zemi bude nadále vládnout Vladimir Putin, podle analytiků totiž nemá konkurenty. Putin si tím zajistí páté funkční období a celé třetí desetiletí jako nejvyšší ruský vůdce.

Navalná v europarlamentu: Na rozkaz Putina mého muže tři roky mučili (2/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.